Vrijwilligers vieren 10 jarig jubileum Antonius Gemeenschap

Met fotoverslag

Op 21 mei was het exact 10 jaar geleden dat de Antonius Gemeenschap startte met haar eerste buurtkeuken. Na al die jaren is het concept van Antonius Kookt nog steeds gewild: vrijwilligers koken met elkaar, zorgen voor mooi gedekte tafels en serveren een 3 gangen diner aan Haarlemmers die niet kunnen terugvallen op familie en vrienden. Of voor wie een restaurant ervaring niet tot de mogelijkheden behoort.

Samen koken en eten is uitgegroeid tot een belangrijke pijler van de stichting. Inmiddels wordt er in samenwerking met SMAAK ook gekookt voor zwerfjongeren en worden maandelijks high teas verzorgd in verpleeghuizen. In de wintermaanden kunnen buurtgenoten een emmertje verse soep halen. Bij gelegenheid van het jubileum mochten de vrijwilligers dit keer zelf aanschuiven. De lekkere BBQ werd verzorgd door de collega’s van SMAAK. Vooraf vertelde voorzitter Wim Blüm wat in de afgelopen jaren nog meer door de Antonius Gemeenschap is opgezet naast
het koken. Zoals bijvoorbeeld de Vredesweek, de Jongerenraad en de Haarlemse Alliantie tegen Kinderarmoede.

De bijeenkomst werd opgeluisterd door een concert van het duo Nikki & Ivo. Hier de foto’s van de gezellige middag op de binnenplaats van de Groenmarktkerk.