Haarlemse Jongerenraad

In 2019 startte Antonius samen met enkele Haarlemse middelbare scholen en de Haarlemse gemeenteraad aan de formatie van de Haarlemse Jongerenraad. Deze raad bestaat uit middelbare scholieren en buigt zich over actuele maatschappelijke onderwerpen die jongeren aangaan in Haarlem.

Zo werkt de raad

De Haarlemse Jongerenraad verzamelt ieder schooljaar een aantal belangrijke thema’s die de jongeren zelf gekozen hebben.
Vanuit de deelnemende scholen in Haarlem worden door de scholieren verschillende onderwerpen aangedragen en hiervan worden er  na een periode van pitches en een verkiezing een 4-tal aan de gemeenteraad voorgelegd.

Door jongeren serieus te nemen, hen mee te laten denken en hun initiatieven te verwezenlijken, hopen wij dat ze leren dat zij een bijdrage kunnen leveren aan de gemeenschap en het welzijn in de stad.

Meer informatie volgt

De Jongerenraad is nog jong en in ontwikkeling, maar krijgt vanuit de scholen én de gemeente flink de wind in de zeilen. Wij zijn  momenteel druk met uitbreiding  van ons initiatief en er volgt snel meer informatie hier en tevens is er een nieuwe website in de maak.

Dus: wordt vervolgt…