Antonius kookt

Buurtkeukens

Met een wekelijkse buurtkeuken creëert de Antonius Gemeenschap de mogelijkheid voor oudere, eenzame en/of kwetsbare mensen om anderen te ontmoeten en met elkaar te dineren.Voor vijf euro per persoon kunnen de gasten de ene week in het centrum bij Stem in de Stad en de andere week in Schalkwijk bij het Open Huis terecht. Antonius serveert een drie-gangen maaltijd met koffie en thee tot slot. De maaltijd wordt gehouden van 18.00 tot circa 19.30 uur. Reserveren is noodzakelijk en kan telefonisch (06 33788675) of per email: info@antonius-gemeenschap.nl. Het kan ook via de intekenlijst op de locaties.

Locaties
Stem in de Stad, Nieuwe Groenmarkt 22, Haarlem
Open Huis, Professor Boumanstraat 1, Haarlem

High teas

In de verzorgingstehuizen, de Janskliniek, Schalkweide en Woonzorgcentrum Nieuw Delftweide verzorgt de Antonius Gemeenschap maandelijks een high tea. Deze gezellige maaltijd bestaat uit verschillende kleine hapjes, gemaakt en geserveerd door vrijwilligers van de Antonius Gemeenschap. Deze welkome afwisseling op het dagelijkse menu en de liefdevolle aandacht maakt het voor de bewoners en het personeel tot een heerlijke middag.
 

Soep Support

Antonius Kookt wil ook verbinding leggen met mensen in de directe omgeving van de Groenmarktkerk, zoals ZZP’ ers, vrijwilligers van de kerk en buurtbewoners. Dit doet zij door het wekelijks bereiden van een vers pannetje soep om af te halen. Het vergroten van de saamhorigheid zit niet alleen in het delen van een pan soep, maar ook in de mogelijkheid om die samen te bereiden en elkaar hulp te bieden in deze onzekere tijd.