web analytics

Het is voor ouderen vaak lastig om sociaal actief te blijven, ondanks het toenemend aantal mantelzorgers en buddyprojecten. Thuislozen of mensen met geestelijke gezondheidsproblemen kunnen vaak wel terecht in inloophuizen.

Maar niet iedere oudere voelt zich daar thuis. In verzorgingshuizen neemt de werkdruk toe voor het verzorgende personeel, wat ten koste gaat van de persoonlijke aandacht voor de veelal oude en eenzame bewoners. Met wekelijkse maaltijden in het centrum en Haarlem-Noord en maandelijkse high teas in verzorgingstehuizen, wil de Antonius Gemeenschap er voor deze groep mensen zijn met goed eten, aandacht en gezelligheid.

 

Buurtkeukens

Met een wekelijkse buurtkeuken creëert de Antonius Gemeenschap de mogelijkheid voor oudere, eenzame en/of kwetsbare mensen om anderen te ontmoeten en met elkaar te dineren.Voor vijf euro per persoon kunnen de gasten de ene week in het centrum bij Stem in de Stad en de andere week in Schalkwijk bij het Open Huis terecht. Antonius serveert een drie-gangen maaltijd met koffie en thee tot slot. De maaltijd wordt gehouden van 18.00 tot circa 19.30 uur. Reserveren is noodzakelijk en kan telefonisch (06 33788675) of per email: info@antonius-gemeenschap.nl. of bel 06 33788675. Het kan ook via de intekenlijst op de locaties.

Locaties
Stem in de Stad, Nieuwe Groenmarkt 22, Haarlem
Open Huis, Professor Boumanstraat 1, Haarlem

 

High teas

In de verzorgingstehuizen, de Janskliniek, Schalkweide en Woonzorgcentrum Nieuw Delftweide verzorgt de Antonius Gemeenschap maandelijks een high tea. Deze gezellige maaltijd bestaat uit verschillende kleine hapjes, gemaakt en geserveerd door vrijwilligers van de Antonius Gemeenschap. Deze welkome afwisseling op het dagelijkse menu en de liefdevolle aandacht maakt het voor de bewoners en het personeel tot een heerlijke middag. 
NB In overleg met de instellingen wordt steeds bekeken wat er tijdens de corona tijd mogelijk is en in welke vorm de High teas doorgang kunnen vinden.

 

Soep Support

In deze corona tijd wil Antonius Kookt ook verbinding leggen met mensen in de directe omgeving van de Groenmarktkerk, zoals ZZP’ ers, vrijwilligers van de kerk en buurtbewoners. Dit doet zij door het wekelijks bereiden van een vers pannetje soep om af te halen. Het vergroten van de saamhorigheid zit niet alleen in het delen van een pan soep, maar ook in de mogelijkheid om die samen te bereiden en elkaar hulp te bieden in deze onzekere tijd. Zie voor meer informatie Soep-Support.