Terugblik Jubileumweek

We kijken terug op een prachtige jubileumweek van ons 10 jarige bestaan. Hieronder een verslag van de diverse activiteiten. En bekijk hier ook hoe onze Joris Obdam de week introduceerde…

Video afspelen

Jubileumverkoopweek

Onze wervingsactie “Gasten aan Tafel” om geld in te zamelen voor onze buurtkeukens Antonius Kookt heeft met de verkoop van Antonius Brood en proefpakketten van Brouwerij het Uiltje €1000,00 opgebracht. Dank aan allen die op deze manier hebben bijgedragen aan het laag houden van de kosten voor de maaltijden van onze gasten. De verkoopweek op locatie ShareLocal werd afgesloten met een kleinschalige borrel met gedoneerde pizza’s van Woodstone.

Antonius Lezing

De allereerste Antonius Lezing was een daverend succes. Na een prachtige muzikale inleiding van Ruud Houweling nam Dominee Martijn van Leerdam (Pauluskerk Rotterdam) ons mee in een prikkelende lezing. Hij hield ons voor dat de kerk zoals deze bestaat naar de haaien gaat maar dat de hoop niet verloren is. De kerk heeft een toekomst als zij doet waar toe zij geroepen is. Recht doen aan mensen, vol geduld, vol verzet en vol creativiteit.

De lezing kunt u hier terug lezen >

Antonius-jubileumviering

De jubileumviering met Pater Franciscaan Rob Hoogenboom ondersteund door Wereldmuziek Vocal Group was een inspirerend samen zijn rondom het thema “Precies waar jij nu bent.”
In de hierbij getoonde video kun je een gedeelte van deze bijeenkomst terugzien.

Verhalenbankje

“Precies waar jij nu bent” is ook de titel van het verhaal van het verhalenbankje dat  via een QR code te downloaden en beluisteren is op het bankje op de kop van de Nieuwe Groenmarkt/de Krocht. Het vertelt het verhaal van een mensenrechtenactivist uit Burundi, die inmiddels in Nederland een vluchtelingenstatus heeft, en actief is voor de Antonius Gemeenschap.

Ga dus op het bankje aan de krocht zitten en beluister het verhaal!

 

 

DANK

Wij willen in het bijzonder de volgende partijen bedanken voor hun bijdrage in deze jubileumweek:
Stichting ShareLocal, de bakker van het Antoniusbrood, De Doopsgezinde Kerk Haarlem, Pizzaria Woodstone, Brouwerij het Uiltje, Wijkcentrum Binnensteeds, De orde van de Franciscanen, Stichting tot de Verbeelding, Mapa.
En iedereen die door zijn of haar aanwezigheid en helpende handen deze week tot een succes hebben gemaakt.

Vrede en alle goeds,
Joris Obdam