2 april Benefiet voor Oekraïne

Benefietconcert  voor Oekraïne en Haarlemse kinderen in armoede

Zaterdagavond 2 april vanaf 19:30 zingen in de Groenmarktkerk:
het Haarlems Koor Noorderlicht samen met Kleinkoor Amsterdam liederen die samenbrengen in een ellendige tijd.

Dit benefietconcert is gratis. Uw bijdrage is welkom: er wordt met de pet rond gegaan.

Het benefietconcert in de Groenmarktkerk in Haarlem sluit aan bij de actuele situatie in de wereld. De gevarieerde keuze van liederen is gericht op het herdenken van de vrijheid naast de herbeleving van de oorlogservaring. De leegte na de bombardementen op Dresden wordt bezongen, maar ook het verdriet na de Tsunami en waar je houvast zoekt als zoveel wankelt. Zo kwam een bijzonder programma van diverse componisten tot stand. Muziek als troostende en verbindende factor in een tijd dat het moeilijk is om de tegenstrijdigheden die op ons afkomen met elkaar te rijmen.

Veel van de liederen zijn ingestudeerd in Coronatijd. Tijdens één van de Zoomrepetities danste Candela Murillo als mysterie guest vanuit haar huiskamer mee met het requiem van Gylkison. Reden waarom ze ook tijdens het concert meedanst.

Het is voor het eerst dat de 2 koren uit Haarlem en Amsterdam die onder leiding staan van dirigent Wiebe Gotink een gezamenlijk concert geven. Er worden composities gezongen van o.a. Bach, Bruckner, Faure, Gotink, Manneke en Mauersberger.

De opbrengst is voor het werk van de Haarlemse Alliantie tegen Kinderarmoede. Daar komen nu de Oekraïense vluchtelingen bij. In Haarlem groeit 1 op de 11 kinderen in armoede op. In de alliantie werken diverse hulporganisaties samen om kwetsbare gezinnen te versterken en kinderen te helpen om de cirkel van armoede te doorbreken. Door corona, inflatie, de energieprijzen en de gevolgen van de oorlog in Oekraïne wordt dat moeilijker en is elke duurzame hulp hard nodig. 

Datum:            Zaterdag 2 april 2022

Tijd:                 20.00 uur, inloop vanaf 19.30 uur.

Locatie:           Groenmarktkerk, Nieuwe Groenmarkt 12, 2011 TW Haarlem

Entree:            Gratis, er wordt met de pet rondgegaan