Wisselkunst op tournee!!!!

De kunstenaars Hans Bossmann en Talal Shkeifah hebben voor de Vredesweek samen deze tafel gemaakt die op allerlei locaties in Haarlem zal komen te staan. Dit zijn de locaties waar de ondertekenaars van de Vredesverklaring Haarlem gehuisvest zijn en waarop iedereen die wil, iets kan tekenen. In dit geval alleen rondjes! Hieronder beschrijven de kunstenaars het hoe en waarom van hun werk.

  Hans Bossmann: ‘Dit werk nodigt mensen uit om het samen verder vorm te geven. De basis is een samenwerking tussen twee werelden: Talal en ik hebben een totaal andere achtergrond, stijl en ervaring. Dit levert een heel wringend beeld op, het is bijna niet te geloven dat het er zo uitziet! Het is de eerste keer dat ik zoiets doe en het werk gaat daarmee over mijn eigen grenzen heen.’ 
Talal Shkeifah: ‘Ik kom uit Syrië, dat met de oorlog in brand vloog en nog steeds brandt. Het is het recht van alle mensen om liefdevol samen te leven op de planeet die de grote moeder van ons allemaal is. Op de bal heb ik ideeën en symbolen getekend die oproepen tot vrede, liefde en tolerantie. Het was een geweldige ervaring om samen aan dit kunstwerk te werken.’

Schema waar tafel komt te staan:

2019

Sep              De Waag

Sep              Kerk van Jezus Christus van de Heiligen der Laatste Dagen

Okt              Moeder van de Verlosserkerk

Nov               Kerk moeder van de verlosser

Dec               Pelgrimkerk

2020

Jan                Groenmarktkerk

Feb                Ontmoetingskerk

Mrt                 Nieuwe Kerk

Apr                 Het Open Huis

Mei                 Oosterkerk

Jun                 Lutherse kerk.

Jul                (Nog te bepalen)

Aug              Selimiye moskee