Dit was de derde editie van Sociaal en Culinair Haarlem

Op zondag 9 juni om 9.30 uur werden de kramen opgezet om later op de dag te kunnen starten met de derde editie van Sociaal en Culinair Haarlem. Dit evenemen te begonnen naar aanleiding van Haarlem Culinair en welke als tegenhanger dient van dat evenement.

De doelstellingen:

  1. Aan de stad Haarlem en omgeving laten zien dat Haarlem niet alleen een stad van pracht en praal is maar ook armoede en eenzaamheid kent. Rondom die problematiek zijn er tal van mooie sociale en culinaire initiatieven waar mensen voor een klein bedrag terecht kunnen voor een gezonde lekkere maaltijd en voor ontmoeting. Plekken die het waard zijn om je voor in te zetten als vrijwilliger of donateur.
  2. Met dit evenement willen we mensen bereiken die zoekende zijn, die zich alleen voelen zodat ze hun weg vinden naar die plekken waar ze terecht kunnen voor een voordelige gezonde maaltijd, ontmoeting en gezelligheid.
  3. Met dit evenement willen we mensen informeren over de vele mogelijkhedne op sociaal vlak om geholpen te worden, de weg gewezen kunnen worden voor ondersteuning

De Antonius Gemeenschap, Stem in de Stad en Haarlem Buurts hebben het initiatief genomen om op zondag 9 juni 2024 op de Nieuwe Groenmarkt, de sociale boulevard van Haarlem.

Het was een feest om te zien hoeveel mensen er genoten om voor een kleine prijs iets lekkers te eten. De schatting is dat er tussen de 400 en 500 mensen zijn geweest. De vijftien organisaties: Wijkcentrum De Wereld (Buurts), Stem in de Stad, Wijkcentrum Binnesteeds (Buurts) Lutherse kerk, Eetgelegenheid Turquoise, de Stichting Somaliërs Haarlem, Stichting Afrikahuis, Ecoring, Stichting Koerdisch huis, Deelhem, Doopgezinde gemeenschap, Antonius Geenschap, Re-Connect, Mijn eigen foodtruck van Ecoring (Nasi met Passie) , hebben zich allen van de beste kant laten zien.