Doe mee aan de Vredesweek 2023!
16 t/m 24 september

Honderden lokale activiteiten komen van 16 t/m 24 september samen in één nationale Vredesweek. Samen maken we een krachtig pleidooi voor meer verdraagzaamheid. Het thema van dit jaar is: ‘(On)vrede, en nu? Democratie onder druk’. De vredesweek bestaat uit verschillende lezingen, workshops, samenkomsten en acties.

In Nederland geloven we graag dat wij die zaken goed op orde hebben. Maar onze democratie staat onder druk. Steeds meer mensen wantrouwen de rechtstaat, de politiek, de media. Conflict, haat en geweld liggen dagelijks op de loer en als we eerlijk naar de stand van zaken kijken zien we dat het systeem in Nederland piept en kraakt onder structureel onrecht, dat de verdeling van macht scheef is en dat het sociale weefsel dat onze samenleving bij elkaar houdt afbreekt.

Tijdens de Vredesweek gaan we hiermee aan de slag door erover te praten, bewustwording te vergroten en te kijken wat wij zelf kunnen doen om de situatie te verbeteren.

Bekijk hier het programma in Haarlem en doe mee aan de Vredesweek!