Antonius Kookt

Diverse maatschappelijke organisaties op de Nieuwe Groenmarkt merkten op dat vele (oudere) mensen leven in een  isolement. Ook een krappe beurs kan er toe bijdragen dat men steeds verder afgezonderd raakt in onze samenleving omdat participeren soms eenvoudig weg te duur is.

Dit gegeven bracht de Antonius gemeenschap er toe om in 2013 in samenwerking met Stem in de Stad de deuren te openen voor een nieuwe buurtkeuken, Antonius Kookt.

Antonius Kookt is meer dan gewone buurtkeuken. Met een sterk team van enthousiaste vrijwilligers wordt er op een restaurant waardige manier een drie gangen diner aangeboden en uitgeserveerd.

De kosten van het diner zijn €5,-. Voor mensen die wat ruimer in hun beurs zitten kunnen voor €10,- een maaltijd sponseren, een zogenoemde Sospeso maaltijd. Een maaltijd voor de sponsor en een maaltijd voor iemand die het zelf niet kan veroorloven.

In 2016 is een tweede locatie geopend in het Open Huis in Schalkwijk, in samenwerking met de protestantse, katholieke en evangelische kerk in deze buurt. Het Open Huis is gevestigd aan de Professor Boumanstraat 1, Haarlem.

figuur 4

Antonius Kookt Centrum

Deze buurtkeuken is gevestigd in het gebouw van Stem in de Stad aan de Nieuwe Groenmarkt 22 en vindt plaats op iedere dinsdag in de even weken.

  • Intekenlijsten liggen klaar in de:
    Groenmarktkerk, de St. Joseph Parochie en bij Stem in de Stad.
  • Daarnaast kan er gereserveerd worden via reserveren@sintantoniuskookt.nl
  • of kan gebeld worden op 023 – 531 16 55 (ma t/m vrij 10.30 uur – 12.30 uur)

 

De deur van het restaurant opent om 17.45 uur

Antonius Kookt Schalkwijk

Deze buurtkeuken is gevestigd in het gebouw van het Open Huis aan de Professor Boumanstraat 1 en vindt plaats op iedere dinsdag in de oneven weken.

 

De deur van het restaurant opent om 17.45 uur

figuur 5